Födelsedag idag och har legat på latsidan vad gäller bloggen, men nu tänkte jag uppdatera lite goda maträtter sen sist haha. Blivit bland annat en thaigryta och en vegankorvgratäng (dock med pyttelite ost på, vilket ju helt klart kan uteslutas helt eller ersättas med smältbar veganost)
Till thaigrytan hade jag lök och vitlök som jag brynte lite lätt tillsammans med svamp. Sedan hade jag förkokat två dl röda linser som jag hällde på. En burk kikärtor, en burk eko kokosmjöl och en burk smaksatt kokosmjölk (finns olika sorter, valde paneng), ett stort broccolihuvud (eko från danmark köpt på A&A), en näve osaltade cashew, en bit skuren zuccini också en tomat samt kryddor i form av grön currypaste och salt och peppar, paprika osv. Fast panengen är välkryddad redan och ger fin smak. Obs blir ganska såsigt och jättemkt mat :P
Supergod gryta..!
Till vegankorvgratängen (inte riktigt) hade vi massor med skivad lök, två klyftor vitlök och mycket svamp. Fräs alltsammans med mjölkfritt margarin och olja. Sedan skar vi korven (Fry's från A&A) i 1 centimetersskrivor och stekte dem lite lätt för att ge dem yta och kryddade med paprika och andra kryddor som man gillar. La korvskivorna i en ugnsfast form, hällde över den stekta lök- och svampblandningen. Sedan hade vi blandat Alpro sojas matgrädde med sojamjölk, tillsammans med tomatpuré och senap och salt och peppar. Hällde det över korven och det. Nu tog vi på lite lagrad ost (o.O), men självkart behövs inte det... Det finns ost som inte innehåller löpe och som är ekologisk dessutom, men bäst är nog smältbar veganost! Jahapp sen in med allt i ugnen på ca 225 grader tills det börjar bubbla och få lite yta. Till det hade vi hemmalagad krämig potatismos :P
Nästan vegansk korvgratäng.. skitgott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar