måndag 10 oktober 2011

10 Oktober

Idag får bli startskottet. Jag bad min pojkvän ta några bilder så jag har något att jämföra med allt eftersom tiden går. Också blev det en helt okej frukost till det. Snart blir det träning. Vanlig gympa idag på F&S. Kanske lite gym på det :)


Alpros fiberjoggis är riktigt goda. Jag har lagt på en frö- och nötblandning. Bredvid står korngräset också ett speltknäckebröd med mandelsmör. Joggin är dock inte ekologisk och ganska dyr.

Så ja. Kan det bildas muskler på denna kropp? Det återstår att se :D


****


Här kommer ett recept på en nyttig, ekologisk och vegansk kolhydrat- och proteinbar som är superbra att äta direkt efter träningspasset (inom 30 min) när kroppen skriker efter återhämtning och då mår som bäst av en energiboost, innan man hunnit hem för att laga proteinrik mat.

Jag köpte cashewnötter, dadlar, hasselnötter, sesamfrön, agavesirap och kakaopulver. Hällde ner agavesirap med sesamfröna och kakaon i en bunke och hackade sedan resten grovt och hälde över och blandade alltsammans. Exaka mått har jag inte utan man får testa sig fram och gå på känn. Det ska bli en seg massa i alla fall som håller ihop rätt så bra, och för det krävs rikligt med sirap. Agavesirapen skvallrade min vän Nina igår om att den tydligen inte höjer blodsockret. Låter spännande och lite unikt för att vara "socker"? Till sist häller man över smeten i en form med bakplåtspapper i botten, också in i ugnen på ca 175 grader i 20 min ca. Exakt när den är färdig beror väl mycket på hur stor smet man gjort osv. Egentligen tror jag till och med att man kan behålla den rå, kanske testa att sätta in den i frysen exempelvis så att den stelnar? Men i ugnen får nötterna en god rostad smak. När min har svalnat tänker jag nog bara bryta den i bitar. Mums!







Jaha och sen blev det en enkel sojafärsröra med, grönkål, spenat, färska sojabönor, massa kryddor (lök, paprika, spiskummin osv), persilja, sesamolja och stark ajvar på kanten. Gott efter att ha varit igång och tränat och fullt med protein.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar